top of page

Zachraňte Životy a Staňte se Opravdovými Hrdiny! 🗿

Aktualizováno: před 3 dny

Krásný dobrý den! Dovolte nám pozvat Vás na charitativní běh a zábavní den, jehož cílem je podpořit nadaci Nábor hrdinů, která se věnuje dárcovství kostní dřeně. Akce je určena pro všechny, co mají laskavé srdce a chtějí zažít mnoho zábavy.

Na místě se bude vybírat startovné a každý účastník dostane barevný pásek. Startovné si můžete koupit i zde, online, nebo pouze přispět (pro finanční příspěvek není nutná účast na akci.). V případě, že si koupíte startovné online nám stačí při vstupu ukázat screenshot či jiné potvrzení o platbě 😁



Samotná registrace k dárcovství kostní dřeně bude na akci ZDARMA. Účast na charitativním běhu a akce pro děti jsou zpoplatněny jakýmkoliv dobrovolným finančním příspěvkem, ze kterého půjde vše na podporu a propagaci dárcovství kostní dřeně. Zapsat se mohou lidé ve věku 18 - 35 let s váhou alespoň 50 kg.


Zažijete Mnoho Zábavy 😁


Máme pro vás připravené lehké i náročnější běžecké trasy, vedoucí kolem Lesního koupaliště, kde naleznete stánky s občerstvením a místem na oddych i s nabitým programem pro děti (a to i ty nejmenší ☺), pro teenagery i dospělé. Nikdo se na akci v žádném případě nebude nudit!!! Zároveň s tím, bude na akci možné vstoupit do Českého národního registru dárců dřeně. Zapsat se může přijít každý bez úhrady startovného.


Akce se koná 21. září 2024 na Lesním koupališti (odkaz na mapy zde: https://maps.app.goo.gl/e1whPwWcFjZ8BmK27) od 10:00 do 16:00. Přijít můžete kdykoliv, ale čím dříve přijdete, tím více toho stihnete! :)


Vstupné na běh a na všechny atrakce je zpoplatněný jakoukoliv finanční částkou od 1 Kč. Na místě je možná platba pouze hotově, QR kódem nebo přes portál darujeme.cz.


Občerstvení na akci je samozřejmostí.


Dárcovství má Smysl 🧠


Ročně na leukémii zemře přes 350 000 lidí. Pro mnoho pacientů s touto diagnózou je jedinou možností léčby transplatace kostní dřeně. Pouze 25 % všech pacientů má to štěstí, že najde vhodného dárce v rodině. Všichni ostatní musí spoléhat na veřejný registr, ve kterém každý čtvrtý pacient svého zachránce s potřebnou genetickou shodou nenajde. To se ale může změnit. Právě proto, chceme zvýšit povědomí o dárcovství, zapsat více lidí do registru dárců a podpořit Nábor hrdinů. Darování kostní dřeně provází spousta mýtů a pouze 1 % zaregistrovaných se stane skutečným dárcem. Realita je ale taková, že vstup do registru je bezbolestný a trvá pouhých 10 minut. Stačí vyplnit dotazník a udělat si stěr z úst. V případě samotného darováni si můžete vybrat ze dvou způsobů: tradiční odběr z pánve pod plnou narkózou (vše prospíte) nebo pomocí separátoru, což vypadá podobně jako odběr krevní plazmy a nebolí to. Společně Vám pomůžeme překonat obavy z neznámého a můžete pomoc zachránit lidský život. 🔥😎

Něco o Nás 😉

Akce se uskutečňuje díky Obchodní akademii v Liberci. Jsme skupina mladých lidí, kteří se rozhodli získat nové zkušenosti a zároveň udělat dobrou věc. Velkou podporou nám je nezisková organizace Nábor hrdinů, kteří už v České republice pomáhají od roku 2019 a podařilo se jim zachránit několik desítek životů.


Akce se koná 21. září 2024 na Lesním koupališti (odkaz na mapy zde: https://maps.app.goo.gl/e1whPwWcFjZ8BmK27) od 10:00 do 16:00. Přijít můžete kdykoliv, ale čím dříve přijdete, tím více toho stihnete! :)


Vstupné na běh a na všechny atrakce je zpoplatněný jakoukoliv finanční částkou od 1 Kč. Na místě je možná platba pouze hotově, QR kódem nebo přes portál darujeme.cz.


Občerstvení na akci je samozřejmostí.


Moc se na Vás těšíme! 😁🔥



Našimi partnery jsou:


Obchodní Akademie Liberec - Škola (oalib.cz)


Děkujeme moc za podporu! 👑


Na místě budou přítomni lidé schopni první pomoci. Každopádně běh je na vlastní nebezpečí a pořadatelé neručí za ublížení na zdraví.

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Děkujeme! 🍀

Jsme moc rádi, že chcete přispět na rozšíření dárcovství kostní dřeně! Darování jakékoliv částky určitě přispěje k záchraně dalších...

Comments


bottom of page